Auteur Topic: monitor  (gelezen 2212 keer)

Erik

  • Gast
monitor
« Gepost op: 14 december 2015, 14:21:03 »
Op dit filmpje zie je dat een K5 is aangesloten op een "fieldmonitor".

https://www.youtube.com/watch?v=pdLILkmN94o

Nu is mijn vraag: heeft er iemand ervaring hiermee?
Kan dit ook op een pc zodat ik kan scherpstellen via mijn scherm?

Dank

Pentaxian, het betere Pentaxforum

monitor
« Gepost op: 14 december 2015, 14:21:03 »

Offline ferre

  • Pentaxian
  • *
  • Berichten: 4.582
  • Geslacht: Man
Re: monitor
« Reactie #1 Gepost op: 14 december 2015, 18:21:49 »
denk niet dat dit gaat via een pc scherm
anders moet je eens vragen aan Ron die de video heeft geplaats op YouTube is hier ook lid

of anders moet je je scherm eens direct met hdmi naar je toestel als je scherm hdmi ondersteun natuurlijk

Pentaxian, het betere Pentaxforum

Re: monitor
« Reactie #1 Gepost op: 14 december 2015, 18:21:49 »

Offline ferre

  • Pentaxian
  • *
  • Berichten: 4.582
  • Geslacht: Man
Re: monitor
« Reactie #2 Gepost op: 14 december 2015, 18:34:17 »
blijkbaar is het toch mogelijk met een programma op je laptop

kijk hier

Pentaxian, het betere Pentaxforum

Re: monitor
« Reactie #2 Gepost op: 14 december 2015, 18:34:17 »

Offline KRG

  • Ouwe getrouwe
  • *****
  • Berichten: 670
  • Geslacht: Man
Re: monitor
« Reactie #3 Gepost op: 14 december 2015, 23:52:29 »
Er si op het internet een freeware pakket. Het heet PK_tether.of zoiets ! Google maar eens daarop.
KRG (Klaas)

Pentax K-S2 |K-x|Sigma17-70 2.8-4.5|DA 18 - 50 WR RE|DA 18 - 55 AL II  |DA 50 - 200|DA L 50 - 300|DA 35 2.4|A 50 1.7 |A 3.5 ~4.5 35 -70 |A 28 2.8|M 135 3.5| Takumar(bayonet) 135 2.5 |FA 28 - 70 4.0|FA 28 - 80 3.5|Vivitar 75 - 205 macro 3.8|Vivitar flitser 285 | Metz 48 AF-1|Metz 50 AF

Offline Fries

  • Forumbeheerder
  • Pentaxian
  • *
  • Berichten: 17.935
  • Geslacht: Man
Re: monitor
« Reactie #4 Gepost op: 15 december 2015, 23:00:32 »
Ik heb er geen ervaring mee, maar wat ik ervan heb gelezen is het volgende:

1. Je kan via de (mini?) HDMI ingang op je camera (en een passend kabeltje) de camera aansluiten op zo'n monitor. Via dat scherm kan je niet van afstand je camera aansturen.
2. Dat kan wel via de Flucard voor Pentax als je een K-3 of jonger model hebt.
3. PK-tether is inderdaad een freeware pakket en is hier te vinden: http://www.pktether.com. Het is dus geen officieel ondersteunde oplossing, maar iets wat door gebruikers in elkaar is gezet.
4. Sinds kort is er een Lightroom plug-in voor de 645Z, maar niet voor de andere Pentaxcamera's.

Erik

  • Gast
Re: monitor
« Reactie #5 Gepost op: 27 december 2015, 12:39:48 »
Pk-Tether werk inderdaad goed. Jammer dat het niet mogelijk is om via het programma de scherpstelling bij te sturen. Aan de andere kant is dat totaal onnodig als me met omgekeerde lenzen gaat werken.

Opgepast bij lange belichtingstijden. De communicatie tussen toestel en software kan in de knoop geraken. Ik heb mijn toestel moeten resetten.

Ik heb een kabeltje besteld van mini HDMI naar HDMI. Ik hoop er mijn monitor ermee te kunnen aansturen. Dan heb ik een veel groter beeld. Zal al een stuk schelen om scherp te stellen. Scherpstellen , daar blijf ik mee vechten :)
« Laatst bewerkt op: 27 december 2015, 12:48:37 door Erik »

RiPex

  • Gast
Re: monitor
« Reactie #6 Gepost op: 29 december 2015, 10:46:27 »
En nu nog een pakket voor de Mac.....

Erik

  • Gast
Re: monitor
« Reactie #7 Gepost op: 6 januari 2016, 15:44:35 »
Op dit filmpje zie je dat een K5 is aangesloten op een "fieldmonitor".

https://www.youtube.com/watch?v=pdLILkmN94o

Nu is mijn vraag: heeft er iemand ervaring hiermee?
Kan dit ook op een pc zodat ik kan scherpstellen via mijn scherm?

Dank

Het is me gelukt!!

IK heb een groot scherm voor monitor (54cm diameter) en dit scherm heeft een HDMI ingang. Deze was aangesloten op mijn PC.

Nu heb ik een kabeltje gekocht met aan de ene kant een HDMI en aan de andere kant een MINI HDMI (let op geen micro HDMI) om aan te sluiten op de K5. Ik heb ook een HDMI switch gekocht.

Kabeltje in de K5 aan de ene kant, aan de andere kant in de switch. Pc kabel ook in de switch. Monitor aangesloten op de switch en alles werk.
IK heb zelfs een verlengkabel van 5 m HDMI naar HDMI gekocht en aangesloten. Met een koppelstukje HDMI naar HDMI.  Op die wijze heb ik meer autonomie met het fototoestel en hoef ik niet naast mijn pc te zitten om foto's te maken. En ook dat werkt.  thu thu


Ik kan scherp stellen via de monitor (ook al staat die +- 5m verder) en als ik de switch gebruikt heb ik terug mijn pc om verder te werken. 

Als je thuis macro's maakt is dit een ideale oplossing.

« Laatst bewerkt op: 6 januari 2016, 18:46:47 door Erik »

Offline ferre

  • Pentaxian
  • *
  • Berichten: 4.582
  • Geslacht: Man
Re: monitor
« Reactie #8 Gepost op: 6 januari 2016, 16:46:07 »
 8) plaats eens foto's of een video als je wil

Offline Guido Franssens

  • Heel de wereld is mijn tuin, hou het dus een beetje proper!
  • Pentaxian
  • *
  • Berichten: 4.836
  • Geslacht: Man
    • AstaPix
Re: monitor
« Reactie #9 Gepost op: 6 januari 2016, 23:49:01 »
via een pc monitor kan het wel.

Is fijn om scherp te stellen via live view