Foto's > Ter beoordeling

andere tak van sport

(1/10) > >>

kokkieblanda:
1. Voor mijn nieuwe kookboek ben ik nu eten aan het fotograferen, iets totaal anders dan wat ik gewend ben.
Dit is de eerste poging en wat vinden jullie ervan of kan anders/beter?

glasbak:
Lekker, maar ik heb eens een documentaire gezien over voedsel fotografie, en dan wil je het gefotografeerde waarschijnlijk niet meer opeten.
Ijsbolletjes zijn dan gemaakt van gekleurd aardappelpuree (ijs smelt onder de studiolampen).
Onder andere vlees, maar ook groentes worden met iets opgelakt om er niet verdroogd uit te zien etc.
Daarom zien vaak foto's in receptenboeken van voedsel er heel anders uit dan wat je zelf in elkaar flanst (althans bij mij).

Karen:
Ik zou er meer een flat lay van maken, dus van bovenaf fotograferen.
Maar ik ben niet goed in voedselfotografie, dus of mijn suggestie goed is?  :laugh:

Deze foto vind ik niet zodanig dat ik denk...dat wil ik eten.
Leg ook wat een op een bordje, bestek en servet erbij.  Mooie houten plank als ondergrond.

ReneM:
Voedselfotografie is idd een aparte tak van sport.

Veel voedsel is idd koud of zelfs gelakt om het er appetijtelijk uit te laten zien.
veel van wat je ziet is niet -meer- eetbaar of dat überhaupt nooit geweest.

Voor deze foto zou ik kiezen voor opmaak op een bord op een fraai gedekte tafel.
Lager standpunt en van achteren belichten. Die truc heb ik nog wel onthouden.

Vriendelijke groet, René

ReneM:
Voor als je snel bent:

https://www.creativelive.com/class/food-photography-andrew-scrivani?via=site-header_0

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie