Pentaxian, het betere Pentaxforum

Spullen => Computer, hard- en software => Topic gestart door: JdCR op 5 april 2016, 16:32:05

Titel: Calibreren, probleem met photoshop
Bericht door: JdCR op 5 april 2016, 16:32:05
Alweer een tijdje terug  nieuwe PC, nu neuwe printer en even met een werkende colormunki aan de gang...
Ik kreeg maar geen goed resultaten, veel te donker en contrast en gamma ook duidelijker naast. Nog een keer, en nog een keer.

Toen moest ik voro werk even snel een kaartje vanaf googlemaps luchtfoto printen, kwaliteit even niet zo belangrijk dus snel tussen door, voor het gemak even op een velletje fotopapier waar ik toch al mee bezig was..
Nou dat zag er opeens heel behoorlijk uit. Datzelfde plaatje even met printscreen opgeslagen en  dat bestand afgedrukt met photoshop. Weer veel donkerder.
Toen dacht ik even een  fototje waar ik met photoshop problemen mee had even snel te  printen met Irfanview. Ook dat zag er netjes uit qua kleur, helderheid, contrast. Niet 100% beeldscherm maar dan praat je over verschillen die wegvallen als je de foto uiteindelijk op plaats A of plaats B op gaat hangen. Terug naar photoshop en weer bagger..

Wat zou ik kunnen doen? Ergens iets in kleurinstellingen van Photoshop maar wat? Ook daar aangemaakt profiel gebruikt..
Titel: Re: Calibreren, probleem met photoshop
Bericht door: Fries op 5 april 2016, 16:41:10
Ik heb geen ervaring met Photoshop, maar het kan zijn dat je niet alleen de kleurruimte waarin je werkt moet instellen, maar ook apart de kleurruimte waarin je print.
Titel: Re: Calibreren, probleem met photoshop
Bericht door: ReneM op 5 april 2016, 16:58:21
Yep, dat klopt.

Je kunt bij fotosoep kiezen of je de kleurafhandeling door het programma zelf of door je printer wilt laten doen.
Standaard kiest het programma voor zichzelf als ik me goed herinner.

Kan vanavond wel even opzoeken waar dat zit: hier op mijn werk mag niets in de (foto-)soep lopen. ;)

Vriendelijke groet, René
Titel: Re: Calibreren, probleem met photoshop
Bericht door: JdCR op 5 april 2016, 17:19:50
Yep, dat klopt.

Je kunt bij fotosoep kiezen of je de kleurafhandeling door het programma zelf of door je printer wilt laten doen.
Standaard kiest het programma voor zichzelf als ik me goed herinner.

"Door de printer" gaat ook net zo goed vanuit dat photoshop.. schijnt ook alleen met apple ios goed te werken
Titel: Re: Calibreren, probleem met photoshop
Bericht door: ReneM op 5 april 2016, 17:20:55
Oh, ik heb zo'n appel...  ::)
Titel: Re: Calibreren, probleem met photoshop
Bericht door: JdCR op 6 april 2016, 11:44:39
Ook lightroom geeft betere resultaten dan photoshop...  :o
Titel: Re: Calibreren, probleem met photoshop
Bericht door: JdCR op 16 oktober 2016, 13:48:15
welja,  nu heb ik weer een ander probleem, windows gerelateerd..  Na de een na laatste  update kan ik mijn profielen niet meer wijzigen. Ik kan wel een ander profiel instellen als standaard maar er gebeurd dan helemaal niks met het beeld.

Ik moet natuurlijk naar kleurbeheer -> geavanceerd... dan klik ik op standaardwaarden wijzigen en zoals gebruikelijk moet ik dan de  computerbeheerder  worden... Iki tik mijn wachtwoord daarvoor in en ik krijg een vlakje met "Microsoft kleurbeheersysteem: Toegang geweigerd".
Fout wachtwoord? Nee, het werkt wel bij alle andere toepassingen...
Titel: Re: Calibreren, probleem met photoshop
Bericht door: Fries op 17 oktober 2016, 00:11:38
Ben niet meer zo thuis op Windows, maar dat lijkt me een bevoegdheden probleem. Werk je onder je administrator account? Ik kwam deze informatie nog tegen: http://www.megadownloads.nl/handleiding/windows/administrator_account_windows7.html (http://www.megadownloads.nl/handleiding/windows/administrator_account_windows7.html)
Titel: Re: Calibreren, probleem met photoshop
Bericht door: starbase218 op 18 oktober 2016, 10:09:31
Ben niet meer zo thuis op Windows, maar dat lijkt me een bevoegdheden probleem. Werk je onder je administrator account? Ik kwam deze informatie nog tegen: http://www.megadownloads.nl/handleiding/windows/administrator_account_windows7.html (http://www.megadownloads.nl/handleiding/windows/administrator_account_windows7.html)

Administrator = beheerder, dus ik denk dat hij dat bedoelt.

Werkt het nog wel bij andere dingen waar je administrator voor moet zijn?